Založ si blog

Žena – prvý div sveta

     

 

         Na svete existuje množstvo skladačiek, rébusov a hlavolamov, no najzložitejší spomedzi nich je ženský mozog. Neviem o nikom, kto by pochopil, ako tento neuveriteľný vynález funguje. Pokúšalo sa o to už veľa mužov, no máloktorí pochodili. A aj tí, ktorým sa zadarilo, neprišli úplne na koreň veci. Určite, čosi sa dá odpozorovať z dlhodobého správania ženy, ale nekonečná variabilita mozgových závitov zaprie každý získaný a tvrdou prácou nadobudnutý poznatok.

         Porozumieť a chápať je veľmi dôležité. Bez tejto schopnosti sa človek nepohne z miesta. A muž sa snaží a snaží, no stále nevie nájsť recept, podľa ktorého by uvaril vhodné „jedlo“ pre ženský apetít. Nejeden to vzdá a pozrie si radšej nejaký šport v telke.

         Hovorí sa, že máme sedem divov sveta. No, ženské myslenie bolo odjakživa prvým z nich. Ešte za čias nebeského raja zostal Adam v nemom úžase, keď prišla za ním Eva s jablkom pokušenia. Rýchlo však pochopil, čo všetko môže s Evou zažiť.

         Odkedy sa muž a žena vydali na spoločnú cestu životom, zastavili na nejednej križovatke nepochopených myšlienok.

Keď Boh stvoril ženu, umožnil mužovi nespoznať nudu. Hoci dokonale pochopiť ženu, je ako boj s veternými mlynmi, muži to budú skúšať až do posledného dychu. Nie však pre to, aby dokázali, že majú na to, ale kvôli tomu, aby umožnili sebe aj svojej polovičke šťastnejšie spolužitie.  

Krst knihy Vinohradnícke povesti

13.09.2012

Tento víkend sa bude niesť v znanemí Vinobrania v Rači. Tohtoročná slávnosť však bude ešte niečím výnimočná, najmä pre milovníkov literatúry. Zajtra, v piatok 14.9.2012 o 16.00h, sa v Obradnej sieni MsÚ Rača uskutoční krst knihy Vinohradnícke povesti, ktorej autarkami sú slovenská spisovateľka Zuzana Kuglerová a Dobroslava Luknárová. Všetci ste srdečne [...]

Až do konca

01.09.2012

všetko je v pohybe len skala je verná svojim koreňom do puklín zbiera čo ju tlačí a čaká vrásni sa dozrieva až nakoniec ukáže vlastnú tvár vrásky milencov prečítané do poslednej čiarky

Dvaja

31.08.2012

Čítajú si z očí na nábreží, kradnú sa svetu navzájom, pri nohách im plachá túžba leží, hľadá si u nich podnájom. V objatí sú pred všetkými skrytí, čas teraz plynie pomaly, v noci svoje nesplnené city na brehu rieky nechali.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:17

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

martins

Svet veršov a fotografie ma pohltil pred niekoľkými rokmi a odvtedy som ich dobrovoľným "väzňom". Prostredníctvom nich vyjadruje moja duša pocity...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 154
Celková čítanosť: 419788x
Priemerná čítanosť článkov: 2726x

Autor blogu

Kategórie