Založ si blog

Narodeninová návšteva

navsteva

V piatok prišla ku mne na návštevu sesternica so synom. Jurko mal v sobotu sedem rokov, a tak sa rozhodli, že v Bratislave spolu nájdu ten pravý darček. Keďže som rodený Bratislavčan, nebol pre mňa problém, poukazovať mojim hosťom správne obchody.

Bolo skoro poludnie, keď sme sa vybrali po nákupoch. Hneď som vedel, kde ich zoberiem. Veľké obchodné centrum na pravom brehu Dunaja bolo ako stvorené pre tento účel. Desiatky malých a väčších obchodov, hračkárstva, obchody s oblečením, papierníctva. Jurko nevedel, kam skôr vkročiť. Jeho hnedé očká žiarili nadšením.

Vedel som, že miluje futbal a všetko s ním spojené. Keď boli MS 2010 vo futbale, pozeral skoro každý zápas. A tak som navrhol, aby sme najprv zašli do športového obchodu. Odvšadiaľ na nás vykúkali futbalové dresy, lopty, kopačky, tenisové rakety, značkové oblečenie. Jurka najviac zaujali dresy. Pribehol k nim a začal si ich po jednom prezerať. Mali dresy slovenskej reprezentácie a niekoľko ďalších zo zahraničnej ligy. Nebolo to tak dávno, keď v televízore bežala reklama s Hamšíkom a malým futbalovým nadšencom z Afriky. Ako inak, Jurko sa rozhodol pre Hamšíkov dres a kopačky. Teraz už mal v čom pobehovať po ihrisku, ale ešte niečo chýbalo. Zašiel som k jednému regálu a zobral z neho futbalovú loptu. To bol darček odo mňa. Jurko bol šťastný.

Bol pekný slnečný deň, a tak sme sa ešte poprechádzali v Sade Janka Kráľa. Tašky sme zložili ku kmeňu starého platana. Jurko si na seba navliekol dres, zobral loptu a už lietal po tráve ako pravý futbalista. Spolu sme si kopali loptu, až kým sme sa celkom nevyčerpali. Nastal čas vrátiť sa. Príjemne unavení sme sa zastavili v reštaurácii, kde sme sviatočne oslávili Jurkove narodeniny.

Po večeri som sesternica s Jurkom odprevadil na vlakovú stanicu, odkiaľ odcestovali domov.

Bol som rád, že sa deň vydaril, a že tu Jurko našiel vysnívané darčeky.

Krst knihy Vinohradnícke povesti

13.09.2012

Tento víkend sa bude niesť v znanemí Vinobrania v Rači. Tohtoročná slávnosť však bude ešte niečím výnimočná, najmä pre milovníkov literatúry. Zajtra, v piatok 14.9.2012 o 16.00h, sa v Obradnej sieni MsÚ Rača uskutoční krst knihy Vinohradnícke povesti, ktorej autarkami sú slovenská spisovateľka Zuzana Kuglerová a Dobroslava Luknárová. Všetci ste srdečne [...]

Až do konca

01.09.2012

všetko je v pohybe len skala je verná svojim koreňom do puklín zbiera čo ju tlačí a čaká vrásni sa dozrieva až nakoniec ukáže vlastnú tvár vrásky milencov prečítané do poslednej čiarky

Dvaja

31.08.2012

Čítajú si z očí na nábreží, kradnú sa svetu navzájom, pri nohách im plachá túžba leží, hľadá si u nich podnájom. V objatí sú pred všetkými skrytí, čas teraz plynie pomaly, v noci svoje nesplnené city na brehu rieky nechali.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

martins

Svet veršov a fotografie ma pohltil pred niekoľkými rokmi a odvtedy som ich dobrovoľným "väzňom". Prostredníctvom nich vyjadruje moja duša pocity...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 154
Celková čítanosť: 419132x
Priemerná čítanosť článkov: 2722x

Autor blogu

Kategórie