Darček pre moju milú

20. apríla 2010, martins, Články

 

 

 

Darček pre moju milú

 

 

        

retiazka-strieborna-double-link-c1219-m

Pomaly, ale isto sa blížia narodeniny mojej priateľky. A ja stále rozmýšľam, čo by som jej daroval. Sme spolu už 16 mesiacov, a tak môžem povedať, že za ten čas som si stihol všimnúť, po čom „piští“ jej srdiečko.

         Už sme spolu prežili niekoľko sviatkov, vždy som ju niečím potešil, aspoň dúfam, radostná iskra v jej očiach mi to tak prezradila. No tentoraz by som jej chcel darovať niečo, čo odo mňa ešte nikdy nedostala.

         Keďže som človek, ktorý si na všetko rád necháva dostatok času (myslím si, že každá vec vykonaná narýchlo, stráca na svojej kvalite), rozhodol som sa pripraviť dopredu. Síce som predumal niekoľko nocí, kým mi v hlave skrsla víťazoslávna myšlienka, stálo to aj za tie moje opuchnuté oči, ktoré ráno dovideli sotva niekoľko centimetrov pred seba. Spomenul som si na leto spred piatich rokov, ktoré som strávil u starých rodičov. Pomáhal som im vtedy poupratovať povalu. Bolo tam neskutočne veľa vecí dýchajúcich históriou. Aj keď som triedením a utieraním prachu strávil celé popoludnie, neľutoval som. V jednom kúte som našiel čosi, čo pripomínalo starú drobnú skrinku. Keď som sa prizrel bližšie a očistil ju, uvedomil som si, že je to šperkovnica. Veľmi sa mi zapáčila. Spýtal som sa starkých, či si ju môžem vziať. Za to, že som im pomohol s upratovaním, mi ju s radosťou dali. V ten deň som si sľúbil, že keď stretnem svoju osudovú lásku, darujem jej túto šperkovnicu. A práve teraz nastal ten správny čas. Má to však jeden malý háčik. Šperkovnica bez šperku je ako cukrík bez cukru. Takže sa pre mňa naskytá ďalšia úloha. Kúpiť nejaký vhodný šperk. Veď dnes dostať v klenotníctvach všetko od výmyslu sveta. Retiazky, diamantové šperky, náhrdelníky, prstene či náušnice. Teraz už len vybrať tú správnu voľbu, ktorá moju lásku poteší najviac. Rozmýšľam…náušnice má, náramok tiež. Najlepšie by jej pristala decentná retiazka, taká, ktorá by ešte viac zvýraznila jej krásu.

         Tak sa idem pustiť do hľadania, snáď sa mi môj plán vydarí a všetko vyjde podľa mojich predstáv. Držte mi všetci palce!!!