Žena – prvý div sveta

5. mája 2010, martins, Omrvinky dňa

     

 

         Na svete existuje množstvo skladačiek, rébusov a hlavolamov, no najzložitejší spomedzi nich je ženský mozog. Neviem o nikom, kto by pochopil, ako tento neuveriteľný vynález funguje. Pokúšalo sa o to už veľa mužov, no máloktorí pochodili. A aj tí, ktorým sa zadarilo, neprišli úplne na koreň veci. Určite, čosi sa dá odpozorovať z dlhodobého správania ženy, ale nekonečná variabilita mozgových závitov zaprie každý získaný a tvrdou prácou nadobudnutý poznatok.

         Porozumieť a chápať je veľmi dôležité. Bez tejto schopnosti sa človek nepohne z miesta. A muž sa snaží a snaží, no stále nevie nájsť recept, podľa ktorého by uvaril vhodné „jedlo“ pre ženský apetít. Nejeden to vzdá a pozrie si radšej nejaký šport v telke.

         Hovorí sa, že máme sedem divov sveta. No, ženské myslenie bolo odjakživa prvým z nich. Ešte za čias nebeského raja zostal Adam v nemom úžase, keď prišla za ním Eva s jablkom pokušenia. Rýchlo však pochopil, čo všetko môže s Evou zažiť.

         Odkedy sa muž a žena vydali na spoločnú cestu životom, zastavili na nejednej križovatke nepochopených myšlienok.

Keď Boh stvoril ženu, umožnil mužovi nespoznať nudu. Hoci dokonale pochopiť ženu, je ako boj s veternými mlynmi, muži to budú skúšať až do posledného dychu. Nie však pre to, aby dokázali, že majú na to, ale kvôli tomu, aby umožnili sebe aj svojej polovičke šťastnejšie spolužitie.